Sunhae Im

Sunhae Im

De Koreaanse sopraan Sunhae Im die door The New York Times "een prachtig heldere sopraan" en door de Frankfurter Allgemeine Zeitung "een van de grote zangers van onze tijd"  wordt genoemd, getuigt van een veelzijdige muzikaliteit en een diep dramaturgisch begrip.

Ze heeft al vele successen gekend in het oude muziekrepertoire met dirigenten als René Jacobs, Philippe Herreweghe, Fabio Biondi, Ton Koopman en Diego Fasolis en met ensembles als Freiburg Baroque Orchestra, Europa Galante en Akademie für alte Musik Berlin.

Ze wordt ook geprezen voor haar latere repertoire met Manfred Honeck, Iván Fischer, Myung-Whun Chung, Kent Nagano en Zubin Mehta, op het Verbier Festival, in Carnegie Hall, met de Philharmonie de Paris en de Elbphilharmonie van Hamburg.

Ze nam deel aan innovatieve projecten zoals The Creation van La Fura dels Baus en La Finta Giardiniera in de Shanghai-tour van La Scala Opera.

Ze is sopraan in Songs of Nature, een productie die in maart in première gaat in Amsterdam, een geënsceneerd Händel-project dat ook in naar Azië en de VS zal toeren.

Sunhae maakte ongeveer 30 opnames, waaronder opera's van Händel en Mozart en beide passies van Bach, en ontving talloze onderscheidingen. Haar solo-album Orfeo’s werd bekroond met de Elly Ameling-prijs van Académie du Disque Lyrique, en haar cd Didone Abbandonata werd in drie categorieën genomineerd voor Opus Klassik 2020.

www.sunhaeim.com

Foto: Naeun