Louis Verlinde (°1998) rondde in 2023 zijn master mode af aan het KASK in Gent en is reeds enkele jaren actief als mode- en kostuumontwerper. 

Hij maakt vast deel uit van het Gentse theatercollectief Camping Sunset en deed kostuumontwerp voor Happiness (2020), Ten Oorlog I, II, III (2021), We spelen alleen als het sneeuwt (2022) en Tillsammans (2023). Hij ontwierp kostuums voor o.a. Wildernis (Laika), Paris Was A Woman (Bibi van Lieshout & Khalid Koujili El Yakoubi) en Hertenleer (Kolifokkers). Zijn meest recente productie is Schemer bij Opera Ballet Vlaanderen, die in november 2023 in première ging. Voor deze productie ontwierp hij meer dan 100 kostuums voor 70 niet-professionele spelers uit Antwerpen, Gent en Mechelen.  In 2024 werkt hij nog samen met de Franse regisseur Maëlle Dequiedt, Lisi Estaràs, Tom Goossens en Gina Beuk. 

In zijn eigen artistieke praktijk laat hij mode, kostuum en theater hand in hand gaan. Zijn masterproef BROKEBACK SHITSHOW speelde op Love at first sight #8 bij het Toneelhuis in Antwerpen. Louis’ werkwijze draait om intuïtie, toegankelijkheid en lots of trash.

Productie

Functie

Kostuumontwerp