Sopraan - Pedagoog

Marie van Luijk is een Nederlands/Belgische sopraan die een Master in Klassieke Zang behaalde in de klas van Catrin Wyn-Davies aan de LUCA School of Arts en het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

In Den Haag richtte Marie zich vooral op het zingen van oude muziek. Zij kreeg bijles van de volgende (oude) muziekspecialisten: Noa Frenkel, Francesca Aspromonte, Robin Blaze, Michael Chance, Pascal Bertin, Jill Feldman en Peter Kooij.

Marie maakte deel uit van NKK NXT 21/22, een opleidingsprogramma van het Nederlands Kamerkoor. In dit programma verkende zij samen met 6 andere zangers/makers de plaats van koormuziek in deze tijd. Hun eindresultaat heet: Re:quiem (zie foto's en trailer op de audio/foto pagina's).

Marie zingt graag barok en vroeg klassiek repertoire maar haar vaardigheden reiken verder dan dat.  Ze zingt ook A. Berg, A. Previn en veel modernere, experimentele muziek.

Een groot deel van Marie's persoonlijkheid is dat ze naast zangeres ook muzieklerares is. Ze heeft gewerkt en lesgegeven aan verschillende leeftijdsgroepen. Als internationale stagiaire werkte ze in de School voor Jong Talent in Suriname. Marie is ook zeer actief in het jeugdwerk en heeft jarenlang vrijwilligerswerk gedaan. Hieruit ontstond haar passie voor lesgeven en werken met kinderen, tieners en volwassenen op het gebied van zang, muziek en kunst in het algemeen. Marie is momenteel zangdocente aan de Academie van Geel (BE).

Van Luijk maakt als breed geïnteresseerd persoon zelf muziektheatervoorstellingen en wil deze weg graag verder verkennen. In 2018 maakte ze een productie 'I Am Semele', in samenwerking met Tom Baert (klassiek danser, toneelregisseur en pedagoog). Marie is open minded en op zoek naar manieren om haar horizon te verbreden.

Productie

Functie

Sopraan