Damiano Meacci werkt al meer dan vijfentwintig jaar als muzikant en klankonderzoeker. Hij startte met live elektronische muziek in de tweede helft van de jaren 90, in samenwerking met Tempo Reale.

Zijn belangstelling voor live-elektronica zette hem aan om nieuwe benaderingen en nieuwe oplossingen te zoeken. Tegelijk leidde die langdurige inzet tot experimenten in verschillende live-domeinen, waarbij hij vaak niet enkel instond voor alles wat rechtstreeks met live-elektronica zelf te maken heeft, maar ook voor de elektroakoestische aspecten en de geluidsweergave. Naast die werkzaamheden rond ontwikkeling en technologisch onderzoek bleef hij ook de hele tijd actief in een meer zuiver muzikaal domein, vooral door geluidsmateriaal te creëren voor voorstellingen en installaties.

Met die waaier van activiteiten nam Damiano Meacci deel aan een groot aantal Italiaanse en internationale festivals. Hij stelde ook een aantal projecten uit zijn artistiek werk en onderzoek voor op congressen en symposia.

Sinds 2008 doceert hij elektronische muziek aan verschillende muziekconservatoria. Op dit moment is hij docent computermuziek aan het Conservatorio di Musica Luigi Cherubini in Firenze.

Productie

Functie

Geluidsontwerp

Geluidsontwerp