Els Mondelaers

Els Mondelaers

De Belgische mezzo Els Mondelaers behaalde aan het Gentse Conservatorium met grote onderscheiding de meestergraad Klassieke Zang en de specialisatie soliste in de Hedendaagse Muziek. Geleidelijk aan breidde zij haar carrière als gespecialiseerd interpretator van klassieke hedendaagse muziek uit naar die van all-round performer waarbij ze uitdagingen zoals muzikale en/of fysieke improvisatie, muziekcreatie, acteren en bewegen niet schuwt. De wereld van het muziektheater, hedendaagse dans en performance werden naast de hedendaagse concertpodia haar nieuwe habitat. Hier wordt ze gewaardeerd om haar persoonlijke betrokkenheid bij projecten en haar enthousiasme waarmee ze artistieke uitdagingen succesvol aangaat.

Ze stond op de planken in binnen- en buitenland met verscheidene ensembles en muziektheatergezelschappen waaronder Folkoperan Stockholm (SE), Muziektheater Transparant (BE), Silbersee (NL), LOD (BE), Per Ignem (BE), Muziektheater Hollands Diep (NL), Theaterproductiehuis Zeelandia (NL), Spectra ensemble (BE), ChampdAction (BE), HERMESensemble (BE), Contempoartensemble (IT), Nadar Ensemble (BE), Vlaams Symfonisch Orkest (BE), DoelenEnsemble (NL), Asko | Schönberg ensemble (NL), Slagwerk Den Haag (NL), Strijbos|Van Rijswijk (NL), Ensemble Klang (NL), Atlas ensemble (NL), Nieuw Ensemble (NL).

In september 2009 werd ze uitgenodigd door de Lucerne Festival Academy (CH) om Sinfonia van Luciano Berio o.l.v. Pierre Boulez te vertolken.

Dit seizoen vertolkt ze de rollen van Mrs Alexander en Kasturbai in de Opera Satyagraha van Philip Glass in de Folkoperan te Stockholm, werkt ze muzikaal mee aan de kortfilm Skai Blue van Guido Verelst en vertolkt ze hedendaagse werk met het HERMESensemble en Bl!ndman Collectief. Samen met saxofonist Kurt Bertels creëert ze Ah, cette fable van Annelies Van Parys in de Angelserie van het Concertgebouw Brugge. Bij Kunst/Werk zal ze samen met choreograaf Marc Vanrunxt, Charlotte Vanden Eynde en Paul Verrept aan MIJN LICHAAM VOOR U werken. Deze voorstelling gaat in première op 31 juni op DANSAND. Ook werkt ze mee aan de nieuwe voorstelling van Ine Van Baelen van Post uit Hessdalen waarvan de Try Outs te zien zijn op 1 en 2 juli eveneens op DANSAND.

Als zangcoach zal ze verbonden zijn aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten te Tilburg voor de kameropera The Telephone van Menotti en bij de jongerenopera Orfeo Viajero van Muziektheater Transparant. Met geluidskunstenaar Dyane Donck vormt ze samen het duo NYX, dat zich specialiseert in hoofdtelefoon (Silent Disco) concerten. Ze sleutelen aan eigen songs waarmee ze dit seizoen te horen zijn op de Rotterdamse Operadagen, de cultuurnacht van Breda, Classical Next e.a. Uiteindelijk gaat hun suggestieve muziektheatervoorstelling in première op de Rotterdamse Operadagen in 2018.

Meer info: www.elsmondelaers.com

 

 

 

Producties met Els Mondelaers

Productie Functie
Holle Haven - (Huidig seizoen)Cast, co-creatie
Madrigalen - (Huidig seizoen)Cast
Orfeo Viajero - (TRANSLAB - 2017-2018)Zangcoach
Holle Haven - (Seizoen 2020-2021)Cast, co-creatie
Myriam - (Seizoen 2019-2020)Zang | Elektronica | Loopstation | Flügelhorn
Myriam - (Seizoen 2018-2019)Zang | Elektronica | Loopstation | Flügelhorn
Mijn lichaam van u - (Seizoen 2017-2018)Mezzosopraan
Mijn lichaam van u - (Seizoen 2016-2017)Mezzosopraan
Een Oresteia - (Seizoen 2010-2011)Mezzosopraan
An Index of Memories - (Seizoen 2009-2010)Zang
Pour vos Beaux Yeux - (Seizoen 2008-2009)Zang
The Medium - (Seizoen 2004-2005)Mezzosopraan