Wim Pelgrims (°1995) kent als Belgische percussionist en performer een grote passie en energie voor hedendaags-klassieke en experimentele muziek. Zijn roots als professionele muzikant liggen in het Conservatorium te Gent - waar hij les volgde bij percussionist Wim Konink – en de stad Gent is nu nog steeds zijn uitvalsbasis als freelance percussionist.

In zijn persoonlijke projecten ontdekte hij zijn rol als maker en curator. Hierbij ligt zijn focus op het overbruggen van de grenzen tussen verschillende muziek- en kunststijlen, en het creëren van een immersieve performance-ervaring.

In 2017 richtte hij Nemø ensemble op, waar hij tot op heden de artistieke leiding heeft. Dit ensemble vormt een eerste belichaming van zijn liefde voor interactie en totaalervaring in de muziek, waarbij een spelen met licht, ruimte en beweging centraal staat.

Zijn meer speelse artistieke visie geeft hij dan weer een plaatsje in het duo Goggles, dat hij in 2020 oprichtte samen met sopraan Esther-Elisabeth Rispens. Hierin verweeft hij op luchtige wijze het theatrale vertellen van een verhaal met een bruisend hedendaags-muzikaal karakter.

Intussen werkt Wim ook solo binnen het kader BOLSTER[bubbels]. Hierin steekt hij zijn persoonlijke, abstracte visie op hedendaags-klassieke muziek in een monochroom ambient, post-instrumentalistisch jasje. Naast solo performances cureert hij hierbinnen ook BOLSTER[events] en werkt hij op dit moment VLINDERS?ZEEKOMKOMMER, een interactieve reis voor performer en publiek.

Foto: Thomas Ost & Laura Van Snick

Productie

Functie

Concept | Uitvoering