Arturo den Hartog zette zijn eerste stappen als zanger op 8-jarige leeftijd, in de kerk, in zijn geboorteland Suriname en studeerde later verder aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Hij is een veelzijdig performer met een grote liefde voor Opera, Lied, Barok- en Hedendaagse muziek.

Onlangs maakte Arturo zijn solo recital debuut in het Concertgebouw in Amsterdam en zijn operadebuut bij De Nationale Opera en LOD muziektheater met Spectra ensemble met Het meisje, de jager en de wolf van Vasco Mendonça. Ook ging hij ook op tournee naar Suriname met Holland Baroque en gaf hij meerdere optredens tijdens het O. Festival 2022 en 2023, Batenburg Baroque Festival, de Koorbiënnale 2022 als solist met S t a r g a z e en meerdere optredens op het Opera Forward Festival in Amsterdam.

Hij vertolkt vaak muziek van zwarte componisten en was daarmee te zien op verschillende festivals, bij De Nationale Opera en met veel bijval in 'Podium Witteman'.

Sinds september 2023 is Arturo artist in residence in het Muziekgebouw aan 't IJ. Naast de optredens daar, kijkt Arturo uit naar aankomende optredens met Muziektheater Transparant in de Singel in Antwerpen, de nieuwe operettevoorstelling van regisseur Steef de Jong en keert hij terug naar de recital zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

Productie

Functie

Contratenor