Arturo den Hartog is een Surinaams-Nederlandse countertenor en prijs- en publieksprijswinnaar op het Princes Christina Concours 2021.

Arturo begon op 8-jarige leeftijd met solozang in de kerk in Suriname en was een van de eerste leerlingen van de Kathedrale Koorschool in Paramaribo. Vijf jaar geleden, in 2017, vertrok hij naar Nederland om verder te studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Rita Dams, Catrin Wyn-Davies, Robin Blaze, Pascal Bertin en Peter Kooij.

Arturo is een veelzijdig performer met een grote liefde voor Opera, Barok- en Hedendaagse muziek.

Onlangs maakte hij zijn operadebuut bij De Nationale Opera en LOD muziektheater met de nieuw geschreven opera 'Het meisje, de jager en de wolf' van Vasco Mendonça. Andere recente engagementen zijn een tournee naar Suriname met barokensemble 'Holland Baroque', een optreden tijdens het O.Festival, de Koorbiënnale 2022 als solist met Stargaze ensemble en een hoofdrol in twee hedendaagse opera's tijdens het Opera Forward Festival in Amsterdam. Daarnaast speelt hij vaak muziek van zwarte componisten met zijn pianoduo. Met dit duo trad hij tweemaal op in De Nationale Opera in Amsterdam, en onlangs ook met veel bijval in 'Podium Witteman'.

Nu kijkt Arturo uit naar de komende engagementen met onder meer enkele hedendaagse composities en zijn eigen recital in de concertzaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

Productie

Functie

Contratenor