Historische instrumenten – 21ste-eeuwse ideeën – tijdloze vreugde

De musici van B’Rock Orchestra streven ernaar om elkaar te inspireren, en elkaars ideeën te realiseren door toonaangevende solisten, dirigenten, regisseurs, artiesten en denkers uit te nodigen. Ze passen hun intuïtieve, nieuwsgierige en doeltreffende benadering toe op een gevarieerd aantal projecten. De meesterwerken en nieuwe vondsten komen voort uit minstens vier eeuwen muziek, en de instrumenten zijn aangepast aan de periode.

Voor de connaisseurs en de nieuwsgierigen

B’Rock Orchestra gaat over het aanreiken van de puurste muzikale ervaringen naar een zo breed mogelijk publiek. Door die te brengen in een verfrissende context, streeft B’Rock naar een betere kennis van de muziek – hetzij barok, klassiek en andere.

Theatrale expressie in geluid, nieuwe perspectieven voor een grotere impact

Van ons specifieke geluid wordt gezegd dat het ‘theater en kleur uitademt’. B’Rock Orchestra neemt vaak deel aan projecten van orkesttheater, waarbij een boeiende dialoog tussen muziek en andere kunstvormen tot stand komt. Het orkest geeft ook vaak opdrachten voor nieuw werk of werkt samen met intrigerende figuren uit de muziek- en theaterwereld.

Aankomende projecten

Het seizoen in 2019-2020 is voorzien van een eerste tournee naar Japan met fluitisten Lucie Horsch en Toshiyuki Shibata. De nieuwe en langdurige samenwerking met Opera Ballet Vlaanderen begint met een concertreeks gedirigeerd door René Jacobs en een balletproductie door de choreografen Jeanne Brabants en Sidi Larbi Cherkaoui. Het succes van de Scarlatti’s operaproductie Il Primo Omicidio brengt B’Rock Orchestra terug naar de Berlijnse Staatsoper. Daarnaast zal de derde cd in de opnamereeks van Schuberts symfonieën met René Jacobs het licht zien, alsook het B’Rock Choir in het muziektheaterproject Passio!, gedirigeerd door onze klavecinist Andreas Küppers. Het orkest vertegenwoordigt in grootste bezetting het Händelprogramma Water & Fire met sterviolist Dmitry Sinkovsky. Bovendien zal B’Rock hun veel geprezen, wereldwijde tournee met violiste Amandine Beyer en danseres Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas) van Bachs Brandenburg Concertos voortzetten.

B’Rock Orchestra is trots om musici en artiesten zoals René Jacobs, Muziektheater Transparant en het Nederlands Kamerkoor tot leden van hun artistieke familie te rekenen. Sinds 2018 is de Russische violist Dmitry Sinkovsky ‘Artist in Residence’. Het orkest is zelf ‘Artist Associate’ in deSingel Kunstcampus in Antwerpen en heeft een exclusieve partnership met de Opéra de Normandie in de concertreeks in La Chapelle Corneille.

B’Rock werd uitgenodigd op prestigieuze podia wereldwijd, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, de Philharmonie de Paris, Bozar in Brussel, de Kölner Philharmonie, L’Auditori in Barcelona, Theater an der Wien, de BBC Proms, Opéra Natioal de Paris, Park Avenue Armory in New York, het Holland Festival, Wiener Festwochen, Ruhrtriennale, Klarafestival, De Munt/ La Monnaie, Concertgebouw Brugge, Hong Kong Arts Festival en the Mozartwoche in Salzburg.

B’Rock Orchestra heeft onder andere cd’s bij het Archiv label en BR Klassik. Momenteel is het alle symfonieën van Schubert aan het opnemen bij Pentatone.

www.b-rock.org

Foto: Mirjam Devriendt

 

Productie

Functie

Ensemble

Ensemble

Muzikale uitvoering

Barokensemble