B'Rock Orchestra

B'Rock Orchestra

B'Rock Orchestra werd in 2005 opgericht in Gent uit zin voor vernieuwing en verjonging in de wereld van de oude muziek. Onze musici onderscheiden zich door een open geest en flexibiliteit in repertoire en speelstijlen.

B'Rock staat gekend voor een vernieuwende programmering met zowel oude als eigentijdse muziek. Bijzondere aandacht gaat uit naar creaties van nieuwe muziek. Oude muziek in combinatie met theater, beeldende kunst en/of video behoort eveneens tot ons artistieke DNA.

We werken zonder vaste dirigent, maar doen vaak een beroep op toonaangevende gastdirigenten en solisten zoals René Jacobs, Ivor Bolton, Jérémie Rhorer, Alexander Melnikov, Dmitry Sinkovsky, Bejun Mehta en vele anderen.

B'Rock wordt geregeld uitgenodigd door prominente concertzalen en festivals in Europa zoals het Theater an der Wien, de Philharmonie in Paris, Bozar Music, het Concertgebouw Amsterdam, de BBC Proms, het Holland Festival, het Klarafestival, De Munt/La Monnaie, deSingel, het Concertgebouw Brugge, de Kölner Philharmonie, L'Auditori Barcelona, de Wiener Festwochen, de Ruhrtriennale en de Mozartwoche Salzburg.

B'Rock is structureel verbonden met de deSingel Internationale Kunstcampus in Antwerpen in België en met de Opéra de Normandie Rouen in Frankrijk.

Begin 2018 reisde B'Rock een eerst keer naar Hong Kong en Beijing. Later dit jaar staat een Amerikatournee gepland met Rosas, het dansgezelschap van Anne Teresa De Keersmaeker.

In januari 2019 debuteren we in de Opera van Parijs samen met René Jacobs en Romeo Castellucci. In het seizoen 2019-2020 staan tournees gepland in Japan en Zuid-Amerika.

www.b-rock.org

Foto: Mirjam Devriendt

 

Producties met B'Rock Orchestra

Productie Functie
Passio - (Huidig seizoen)Ensemble
Songs of Nature - (Huidig seizoen)Ensemble
And you must suffer - (Seizoen 2017-2018)Ensemble
And you must suffer - (Seizoen 2016-2017)Ensemble
And you must suffer - (Seizoen 2015-2016)Ensemble
Arthur - (Seizoen 2014-2015)Muzikale uitvoering
Arthur - (Seizoen 2013-2014)Muzikale uitvoering
Songs of war - (Seizoen 2013-2014)Muzikale uitvoering, ensemble
Waar is mijn ziel? - (Seizoen 2007-2008)Barokensemble