Paul Boereboom is scenograaf woonachtig in Amsterdam. Hij studeerde scenografie aan de Amsterdamse hogeschool voor de kunsten. Na zelf lang op het toneel te hebben gestaan besloot Paul om niet meer met zijn lichaam maar als ontwerper de ruimte (op het toneel) te bevragen. Zijn werkzaamheden omvatten theatervormgeving, installaties en kostuumontwerp, maar ook video-ontwerp en werk in virtual reality. 

“Ik werk graag en veel vanuit materialiteit en ik heb een fascinatie om ruimte te benaderen vanuit het menselijk lichaam. Het containerbegrip natuur, identiteit en menselijk gedrag en omgangsvormen zijn terugkerende inspiratiebronnen. Via mijn werk probeer ik grip te krijgen op deze thema’s en ze te bevragen. In mijn werk poog en hoop ik de laatste tijd steeds vaker een brug te slaan tussen mijn digitale maakwereld en mijn fysieke maakwereld. Wat betekent het om digitaal contact te kunnen maken, hoe voelt mijn digitale lijf en waar wringt dit met mijn fysieke lichaam? Hoe behoud ik het tactiele, het kneden met mijn handen. Waar is er ruimte voor vlekken in moderne technologie?”

Moderne technieken bieden me vrijheid en denken in mogelijkheden om theatrale ervaringen te creëren die aansluiten bij de huidige tijdsgeest. Hoe wil ik deze nieuwe technieken gebruiken en inzetten om mijn werk ruimte te bieden? Op welke manier betrek ik mijn publiek bij het werk en welke rol bedeel ik ze toe? Ik wil als maker onafhankelijk, afhankelijk kunnen zijn. Een kwestie van balans. 

Productie

Functie

Concept