Les Âmes Perdues

Les Âmes Perdues

Les Âmes Perdues is een Antwerps muziektheatercollectief van en met Naomi Beeldens (sopraan/percussie), Isaak Duerinck (piano/accordeon/zang) en Ewout Lehoucq (cello/zang). Van schlagers tot motetten, Dowland tot Dalida, schouwburg tot fumoir, de multigetalenteerde performers maken brandhout van het muzikale hokjesdenken. 

Het collectief ontstond samen met hun voorstelling Les Âmes Perdues, een eigenzinnige ode aan het cabaret van het interbellum. Ze speelden de pannen van het dak in Het Bezoek (coproductie met de Roovers) en creëerden met Struwwelpeter voor Big Bang Festival een heerlijk tegendraads repertoire voor kinderen. Als apotheose van hun residentie bij Muziektheater Transparant maakte Les Âmes Perdues, in regie van Wouter Van Looy, een sensuele lynchiaanse interpretatie van Müller’s Quartett. Ze verrasten met muzikale arrangementen van Messiaen, Schubert, Poulenc, Roy Orbison en Iggy Pop, die ze in 2020 herwerkten tot Quartett, een coronaproof luisterspel.

Hun meest recente creaties zijn Eurovisionary, een satirische ode aan 65 jaar Eurovisiesongfestival en How Do You Sleep at Night, een muzikale onderdompeling in de wereld van de melatonine. Ze waren recent te zien als huisband van Happy New Queer van Antwerp Queer Arts Festival/De Studio. 

Naast hun theatrale activiteiten speelt Les Âmes Perdues geregeld concerten en recitals, wars van genre, tuk op speelsheid en altijd met het oog op originaliteit.

www.lesamesperdues.be - instagram @lesamesperdues

Foto: Monday Jr.


 

Producties met Les Âmes Perdues

Productie Functie
Eurovisionary - (Huidig seizoen)Muziek | Zang
Every Ending - (TRANSLAB - 2019-2020)Muziek | Zang
Les Âmes Perdues - (TRANSLAB - 2018-2019)Ensemble
Struwwelpeter +5 - (TRANSLAB - 2018-2019)Ensemble
Quartett - (Seizoen 2021-2022)Zang | Spel
Eurovisionary - (Seizoen 2021-2022)Muziek | Zang
Eurovisionary - (Seizoen 2020-2021)Muziek | Zang
Quartett - (Seizoen 2020-2021)Zang | Spel
Het Bezoek - (Seizoen 2018-2019)Ensemble