Les Âmes Perdues is een Antwerps muziektheatercollectief van en met Naomi Beeldens (sopraan/percussie), Isaak Duerinck (piano/accordeon/zang) en Ewout Lehoucq (cello/zang). Van schlagers tot motetten, Dowland tot Dalida, schouwburg tot fumoir, de multigetalenteerde performers maken brandhout van het muzikale hokjesdenken. 

Het collectief ontstond samen met hun voorstelling Les Âmes Perdues, een eigenzinnige ode aan het cabaret van het interbellum. Ze speelden de pannen van het dak in Het Bezoek (coproductie met de Roovers) en creëerden met Struwwelpeter voor Big Bang Festival een heerlijk tegendraads repertoire voor kinderen. Als apotheose van hun residentie bij Muziektheater Transparant maakte Les Âmes Perdues, in regie van Wouter Van Looy, een sensuele lynchiaanse interpretatie van Müller’s Quartett. Ze verrasten met muzikale arrangementen van Messiaen, Schubert, Poulenc, Roy Orbison en Iggy Pop, die ze in 2020 herwerkten tot Quartett, een coronaproof luisterspel.

Hun meest recente creaties zijn Eurovisionary, een satirische ode aan 65 jaar Eurovisiesongfestival en How Do You Sleep at Night, een muzikale onderdompeling in de wereld van de melatonine. Ze waren recent te zien als huisband van Happy New Queer van Antwerp Queer Arts Festival/De Studio. 

Naast hun theatrale activiteiten speelt Les Âmes Perdues geregeld concerten en recitals, wars van genre, tuk op speelsheid en altijd met het oog op originaliteit.

www.lesamesperdues.be - instagram @lesamesperdues

Foto: Monday Jr.


 

Productie

Functie

Muzikale leiding | Arrangementen | Concept | Dramaturgie

Zang | Spel

Muziek | Zang

Muziek | Zang

Ensemble

Ensemble