Adriaan de Roover is een muzikant en componist uit Antwerpen. Sinds 2014 heeft hij werk uitgebracht op [PIAS], Dauw, Consouling, Fog Mountain en zijn eigen label. Adriaan schreef muziek voor installaties, dansstukken en documentaires, en speelde eenmalige voorstellingen met, onder meer, Lotte Dodion en Wide Vercnocke.

In oktober 2019 bracht Adriaan zijn debuutalbum Leaves uit, dat op bijval kon rekenen van, onder andere, BBC6 (UK), Groove (DE), Klara, Clash en Ransom Note. Electronic Sound prees “11 vloeiende cerebrale en organische elektronische composities (...) een écht getalenteerde muzikant”, terwijl de muziek volgens Ransom Note klonk als “Instrumenten en soundscapes, abstract en toch betoverend gelaagd”.

In 2020 verscheen op het Belgische tapelabel Dauw een verzameling van Adriaans compositieopdrachten, Voor Anderen. Hetzelfde jaar schreef hij een soundtrack voor modeontwerper Nico Verhaegen. In 2021 verscheen VACUUM, een samenwerking met David Poltrock. Uit dat album ontstond een voorstelling met dezelfde titel, geregisseerd door Aïda Gabriels (oester).

Foto: Michelle Geerardyn

Productie

Functie

Creatie | Performance