COLLECTIF FAIRE-PART is een ensemble van Belgische en Congolese kunstenaars. Samen willen ze nieuwe verhalen vertellen over Kinshasa, over Brussel en de vele complexe relaties daartussenin.De groep werd opgericht door filmmakers Anne Reijniers, Paul Shemisi, Nizar Saleh en Rob Jacobs toen ze voor het eerst samenwerkten in 2016. Samen maakten ze de films SPEECH FOR A MELTING STATUE (10', 2023), L'ESCALE (14', 2022), FAIRE-PART (60’, 2019), IN VELE HANDEN (45’, 2020).

De afgelopen jaren is het collectief van vier veranderd in een grotere groep van vaste medewerkers in België en DR Congo, waarbij de team-samenstelling bij elk project verandert. Naast het maken van films maken ze ook foto's, stellen ze programma's samen, geven ze workshops en organiseren ze een tweejaarlijks performancefestival genaamd SOKL.

Stephanie Collingwoode Williams, die de laatste twee edities van SOKL co-cureerde en mede-organiseerde, sloot zich in 2021 aan bij de groep en stuurt sindsdien het festival en het Collectief in prachtige nieuwe richtingen.

https://www.collectif-fairepart.com/

Productie

Functie

Visueel concept | Video