Maarten Warmerdam werkt als lichtontwerper voor tentoonstellingen, architectuur en theater. In 2006 behaalde hij een Bachelor in theaterregie en artistieke theatertechniek, en in 2010 voltooide hij een postgraduaat aan het iLo (Instituut Lichtontwerpen) in Amsterdam. Zijn kenmerkende ontwerpen slagen erin de ruimte te definiëren en te herscheppen met licht. De krachtige concepten en gedurfde keuzes vatten telkens de essentie van het ontwerp. Licht fascineert Warmerdam omdat het onze perceptie verandert en onze ervaring van de ruimte beïnvloedt.

Maarten werkte voor verschillende theaters en gezelschappen, waaronder de Nederlandse Reisopera, de Opera van Rijsel en de Holland Opera. Hij werkte samen met talrijke componisten en regisseurs zoals Louis Andriessen, Guy Cassiers, Jonathan Dove, Heiner Goebbels, Joke Hoolboom, Cilia Hogerzijl, Sjaron Minailo, Oliver Mears, Krystian Lada, Matthias Mooij, Marcel Sijm en Karlheinz Stockhausen.

Naast zijn activiteit in het theater verzorgde Maarten ook lichtontwerpen voor musea, waaronder het Stedelijk Museum en het EYE Filmmuseum. Hij werkte mee aan Midsummerday 1860 van Peter Greenaway en Saskia Boddeke op Kasteel Amerongen. Samen met Floriaan Ganzevoort ontwierp hij licht voor de nieuwe zalen van de Swarovski Kristalwelten, en samen met Isabel Nielen tekende hij voor het lichtontwerp bij de herbestemming van de vroegere Hembrug-fabriek in Zaandam.

Productie

Functie

Decor | Licht