Patricia Hofstede is een kostuumontwerpster en schilderes gevestigd in Amsterdam.

Gevoed door haar liefde en interesse voor kleur, natuurlijke textielen en spiritualiteit creëert ze theaterkostuums met zowel een klassieke als moderne twist, waarbij de nadruk ligt op eenvoud, ingetogen elegantie en symboliek. Haar atelier, deels galerij en laboratorium, bevindt zich in Amsterdam. Deze hybride thuisbasis dient als decor voor haar ontwerpwerk en haar schilderijen en heeft haar in staat gesteld zich open te stellen voor interdisciplinaire samenwerkingen op het gebied van kunst, muziek en theater.

In 2017 ontwierp ze kostuums voor de English Baroque Soloists en het Monteverdi Choir, geleid door John Eliot Gardiner, voor hun baanbrekende project om alle drie de overgebleven opera’s van Monteverdi te ervaren: L’ incoronazione di Poppea, Il ritorno d’Ulisse in patria en L’ Orfeo. In 2019 was ze kostuumontwerpster voor hun tournee van Händels Semele naar Parijs.

Patricia heeft voor verschillende projecten samengewerkt met regisseur Sjaron Minaila. Ze ontwierp de kostuums voor Future Opera bij de Nationale Opera van Bergen, voor The Arrival of Mr Z van Meric Artac en meest recent voor de opera Notwehr, gecomponeerd door Annelies Van Parys op de Biënnale van Venetie.

Bij het realiseren van haar kostuumontwerpen werkt ze altijd nauw samen met patroonmaakster Kim Jansen.

Productie

Functie

Kostuums