Julia Cheng is creative director, choreografe en danseres. Haar werk was te zien in verschillende landen.

Haar bejubelde choreografie voor Cabaret at the Kit Kat Club (regie: Rebecca Frecknall, met Eddie Redmayne en Jessie Buckley in de oorspronkelijke bezetting), won in 2022 een Stage Debut Award en werd ook genomineerd voor een Olivier Award (categorie Beste choreografie voor het theater). Ze richtte het kunstenaarscollectief House of Absolute op, waarvoor ze het dansstuk Warrior Queen maakte, dat in mei 2022 in première ging in Sadler's Wells in London.

Als voorvechtster van multidisciplinaire samenwerkingsverbanden werkte Julia reeds samen met, onder meer, dichteres Lavinia Greenlaw, muzikanten Shingai en Floacist, componisten Simon McCorry en Alex Ho, kunstenares/beeldhouwster Laila Muraywid, curator Kerry-Campbell en theatermaker/activist Daniel York-Loh.

Tot haar andere belangrijke realisaties behoren een dubbelprogramma voor het Royal Opera House in Londen en een residentie van twee jaar bij het Philharmonia Orchestra (met House of Absolute). Op dit moment bereidt ze de regie en choreografie voor van de ‘anti-opera’ Untold, in samenwerking met componist Alex Ho.

Julia is ook jurylid en mentor voor BBC Young Dancer, mentor voor Breakin’ Convention, het grootste hiphopfestival van het Verenigd Koninkrijk, en steunpilaar van het Next Generation Youth Theatre in haar thuisstad Luton.

Foto: Alicia Clarke

Productie

Functie

Concept | Regie