Keith Pun is een veelzijdige contratenor die graag werken creëert in samenwerking met hun componist. Hij zong de rol van Chai Ping in  The Original Chinese Conjuror van Raymond Yiu op het Leeds Opera Festival in 2018. Op het Hong Kong New Vision Arts Festival en het Beijing Music Festival trad hij op als solist in de opera Angel's Bone van Duyun, een werk bekroond met een Pulitzerprijs. In 2019 werkte hij mee aan de wereldpremière van Elena Langers Beauty and Sadness, onder de muzikale leiding van Gergely Madaras.  Deze zomer treedt Keith Pun voor het eerst op tijdens een festival, Longborough Festival Opera, in een dubbelprogramma met Francesca Caccini's La liberazione di Ruggiero en Freya Waley-Cohens Spell Book. Op zijn programma voor volgend seizoen staat een residentie voor Yexian bij Britten Pears Arts en een wereldcreatie van de English Touring Opera.

Een aantal andere operarollen die hij zong, zijn Narciso in Agrippina met Robert Howarth, Fairy in A Fairy Queen met de London Early Opera Company, Spirit in Dido and Aeneas met Die Konzertisten en Pastore in Tosca. 

Keith Pun is een veelgevraagde concertzanger. Hij trad onder meer op met de dirigenten John Butt, Jonathan Cohen en Matthew Halls. 

Hij maakte deel uit van de formatie Nieuwe Stemmen op de Operadagen Rotterdam en was een New Generation Artist op het Iford Arts Festival.

Keith Pun werd geboren in Hongkong, studeerde zang aan de Chinese Universiteit van Hongkong en aan het Royal College of Music, en nam daarna deel aan het Opera Works-programma van de English National Opera.

Productie

Functie

Contratenor