Khaled Barghouthi

Khaled Barghouthi

Khaled Barghouthi werd geboren in Ramallah, Palestina. Van 2010 tot 2013 studeerde hij hedendaagse dans aan het Conservatorium van Antwerpen, in 2017 werd hij toegelaten tot de Tisch School of the Arts van New York University, waar hij een master in dans behaalde.

Khaled begon te dansen toen hij 19 was en door de KVS werd uitgenodigd om deel te nemen aan de zomerworkshops die het Brusselse theater in Palestina organiseerde. Hij ontving een studiebeurs voor België, waardoor hij de eerste Palestijn uit de bezette gebieden werd die dans kon studeren bij een aantal internationaal befaamde choreografen en dansers. Hij werd onderscheiden door diverse internationale organisaties zoals de Cultural Foundation of Abu Dhabi, Al-Mawred Cultural Resources, New York City Dance Initiative en The British Council.

Khaled werkte samen met verschillende gezelschappen en choreografen, waaronder Eastman, Damien Jalet, Koen Augustijnen, les ballets C de la B, City Dance Washington en Willi Dorner. Hij droomt ervan om in Palestina een hogere dansopleiding en een dansgezelschap op te richten. In zijn werk onderzoekt hij vooral de ruimtelijke vertaling van de sociale en politieke realiteit en de manieren waarop een speelplek verandert door de verhouding van het publiek tot die ruimte.

Producties met Khaled Barghouthi

Productie Functie
Madrigals - (Huidig seizoen)Performer
Madrigals - (Seizoen 2021-2022)Performer