Lars Corijn (1996°) studeerde af als klassiek zanger aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de studio van de Amerikaanse bas Gary Jankowski. Hij werkt als freelance koorzanger en solist voor gerenommeerde huizen als Opera Ballet Vlaanderen, het Vlaams Radio Koor en deschonecompanie. In het verleden vertolkte Lars op het operapodium rollen als Albert Herring (B. Britten), Monostatos (W.A. Mozart), Duca (G. Verdi) en anderen.

Als dirigent heeft Lars de tweede prijs gewonnen in de Internationale Dirigentenwedstrijd van het WMC in Kerkrade (Nederland). Na masterclasses bij Josep Vila i Casañas en Vladimir Kiradjiev over zowel het koor- als orkestrepertoire, bereidde Lars zich in de zomer van 2022 voor op een bomvol seizoen als chef-dirigent van het Mahler Student Festival Orchestra, de Antwerpse Studentenharmonie, KF Sint-Jansvrienden Wiekevorst, OBVoiced en assistent-dirigent bij Casco Phil en het symfonisch orkest van Opera Ballet Vlaanderen voor de nieuwe opera Kruistocht van Frederik Neyrinck.

Op zijn repertoirelijst staan de pianoconcerten en symfonieën van Beethoven, de symfonieën 1, 3 en 4 van Brahms, diverse opera-ouvertures en aria's, de Wesendoncklieder van Wagner, koorwerken van Francis Poulenc, Maurice Ravel en tal van hedendaagse componisten.

www.corijnlars.com

Photo: Santiago de Flô

Productie

Functie

Cast