Pianist Daan Vandewalle heeft een levenslange internationale carrière als uitvoerder van voornameijk klaviercomposities uit de 20ste en 21ste eeuw. Hij heeft honderden werken in het repertoire, waaronder integrales van Ives en Messiaen, alsook talrijke premières die tot stand kwamen na intense samenwerking met belangrijke componisten van vandaag. Hij speelde zowel in undergound experimentale scenes als in grote concertzalen wereldwijd, zoals het Lincoln Center en Carnegie New York (Ligeti Concerto), het Prague Spring Festival en Theatre des Chatetelets Parijs.

Bijzondere projecten zijn ondermeer zijn jarenlange samenwerking met Alvin Curran, een samenerking die resulteerde in een 6uur durende piano marathon, getiteld Inner Cities (ook als cd verschenen op Long Distance Harmonia Mundi), of zijn voorstelling met Sorabji’s Opus Clavicembalisticum. Andere opnames zijn zijn debuut CD Concord Sonate Ives die voornamelijk in de amerikaanse pers als referentie-opname werd beschreven, of ook de integrale van het pianowerk van Gordon Mumma (New World Records).

Daan Vandewalle was bijzonder goed bevriend met Frederic Rzewski, van wie hij verschillende werken in première bracht zoals de piano solowerken The Road en Songs of Insurrection, alsook het concerto voor piano (a Dog’s Life, met het Asko Schonberg ensemble o.l.v. Peter Rundel) en recent kwam er een release van Rzewski’s The People United Will Never Be Defeated. Hij bracht ook werk van Christian Wolff,  Marc Sabat, Maria De Alvear, Fred Frith en Bernhard Lang (piano studies Chopin)’ in premiere.

Zijn laatste CD verscheen in 2020: het 3De piano concerto van Skalkottas met een ensemble o.l.v. Johannes Kalitzke.

Productie

Functie

Muziekconcept | Artistieke directie | Piano