Paule Josephe

Paule Josephe

Paule Josephe is het kledingmerk van Hannah Vanspauwen & Tiny Geeroms. Een gemeenschappelijke liefde voor beweging, esthetiek en verhalen drijft ons naar het vinden van nieuwe wegen  van produceren, communiceren en consumeren.

In elk aspect van ons werk waarderen we oprechtheid en proberen we kleding te verbinden met zijn realiteit en ons dagelijks leven. Tegelijkertijd komt veel van onze inspiratie voort uit de magie van dit leven op arde, van het groeien van kleine zaadjes tsot bomen, de bergen , wilde dieren.

We voelen ons verbonden met het platteland waar we werken en waar we dagelijks geïnspireerd worden door de kleuren en texturen om ons heen. Deze schitteren doorheen ons werkproces, illustraties en materiaalkeuze. Elk kledingstuk is uniek en met de hand gemaakt in ons atelier in de buurt van Brussel, België.

Het upcycling-ontwerpatelier van PJ is ontstaan uit experimenten met borduursels, manipulatie van stoffen en tweedehands herenhemden.

Wij werken alleen met dode voorraad, restjes en tweedehands materiaal. We selecteren en deconstrueren zorgvuldig kwaliteitsmaterialen waarmee we een nieuw kledingstuk willen ontwerpen. Door de wisselende beschikbaarheid is elk uniek en one size. Alle zichtbare onregelmatigheden maken deel uit van deze manier van werken. Het is onvermijdelijk dat sommige ontwerpen en borduurmotiver meer tijd en moeite vergen  wat maakt dat de prijzen kunnen variëren.

door Geraldine Vanspauwen

Foto: Catherine Lemblé 

www.paulejosephe.com

Producties met Paule Josephe

Productie Functie
Spectacles - (Huidig seizoen)Styling