Sopraan NAOMI BEELDENS (°1988) is een veelzijdige performer met een voorliefde voor muziektheater, hedendaagse muziek en al wat experimenteel is. Ze zoekt graag grenzen op - tussen genres, genders en disciplines - en is altijd op zoek naar verrassende muzikale ervaringen.

Na haar Moderne Literatuurstudies aan de Universiteit Antwerpen, studeerde Naomi klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ze studeerde af met grote onderscheiding met haar productie van Poulenc’s La Voix humaine, met regisseur Wouter Van Looy en Muziektheater Transparant. Bij Muziektheater Transparant is Naomi intussen aangesteld als huisartieste. Ze nam meermaals deel aan Muziektheater Transparant’s Jongerenopera en zong in Porselein, een productie die tot 2de beste van het jaar 2010 werd gekozen door De Standaard. Zij was onder andere te zien in Muziektheater Transparant productie Het KanaalDagboek van een Verdwenene en samen met sopraan Claron McFadden in Harriet, een hedendaagse opera van Hilda Paredes rond het leven van Harriet Tubman. Voor haar rol als “Alice” in Harriet, werd Naomi genomineerd voor de Schaunard Opera Award 2019. Naomi was al meermaals te gast in producties van ChampdAction, One Trick Pony, HERMESensemble, Zonzo Compagnie en Post Uit Hessdalen.

Samen met Isaak Duerinck en Ewout Lehoucq maakt Naomi deel uit van muziektheatercollectief LES ÂMES PERDUES. Na hun debuutvoorstelling Les Âmes Perdues, een duik in het Cabaret van de vroege 20ste Eeuw, flankeerden ze theatercollectief deRoovers in Het Bezoek van Friedrich Dürrenmatt en maakten een eigenzinnige muziektheatrale bewerking van Heiner Müller’s Quartett in Every Ending/Quartett. In 2020 brachten ze met Eurovisionary een ode aan 65 jaar Eurovisiesongfestival en in augustus 2021 ging How Do You Sleep at Night in première, een laat-kapitalistische trip door de wereld van de melatonine. Met Isaak Duerinck vormt Naomi ook een liedduo - met hun recital Cabaret Songs maakten zij al vele concertzalen en huiskamers onveilig.

Naomi zong in diverse producties met o.a. Manoj Kamps, Philippe Herreweghe, Liesa Van der Aa, Frank Agsteribbe, Ewald Demeyere en Guy Joosten en werkt graag samen met hedendaagse componisten als Annelies Van Parys, Szymon Brzoska, Maarten Buyl, Hilda Paredes en Jan Van Outryve.

Vanaf september 2021 is Naomi als coach Creatief Eindprojecten verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

www.naomibeeldens.be

Productie

Functie

Muzikale coaching

Zang | Spel

Zang | Percussie | Blokfluit

Muziek | Zang

Muziek | Zang

Zang

Muziek | Zang

Sopraan

Concept | Zang

Spel