Osama Abdulrasol (OsArt) is een componist, producer, qanunspeler en beeldend kunstenaar. Hij werd geboren in Babylon (Irak) en studeerde westerse muziek (klassieke gitaar) in het Verenigd Koninkrijk en oosterse muziek (qanun of Arabische schootharp) in Irak.

Belgische culturele prijswinnaar 2013 - Gent.

Hij schreef muziek voor diverse projecten, voor film en theater en schreef ook verschillende songs. Hij produceerde en maakte arrangementen voor en trad op met diverse muzikanten met verschillende achtergronden: Arabische, Jazz, experimentele, Indiase, Turkse bands en zo meer.

Hij speelde en toerde bijna overal in de wereld met verschillende groepen zoals het symfonisch orkest van Antwerpen (deFilharmonie) en het Vlaams Radio orkest, beide onder leiding van Dirk Brossé, met Goran Bregovic, Het Nederlandse Metropole orkest, Lucilla Galeazzi, Claron McFadden, Roby Lakatos, Assala Nasri, Jahida Wehbe, Tom Robinson, BJ Scott, Wannes Van de Velde, Luc de Vos, Dick Van der Harst , Waed Bou Hassoun, Arifa, Olla Vogala, Melike, Oblomow, Izaline Callister, Djamel, Nahdha, Mesopotamië, Weshm, Lula Pena, Elftwelvtrio, Ghade Shbeir, Woestijn 93, Les ballets C de la B en verschillende andere groepen en theaterproducties.

Hij nam deel aan verschillende Arabische en internationale festivals in het Verenigd Koninkrijk, Mexico, Cuba, Colombia, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Egypte, Dubai, Koeweit, Libanon, Turkije, Jordan en meer.

www.osart.be

Productie

Functie

Compositie | Qanun | Ud