Antonio Fajardo

Antonio Fajardo

Antonio Fajardo, geboren in Sabadell (Barcelona), studeerde zang aan het Conservatorium van Barcelona en vervolmaakte zich bij M. Pinkas en C. Chausson. Hij won de Manuel Ausensi zangwedstrijd in 2005. Tegenwoordig treedt hij op als zanger en leidt hij het muziek- en theatergezelschap Notte e Giorno. Hij componeerde een opera, Jordi i el Leviatà (2017), en sinds hij zijn diploma in Cultuurbeleid aan de Universitat Oberta de Catalunya behaalde, is hij actief als cultuurmanager.

Zijn repertoire reikt van opera's zoals Rossini's Il Barbiere di Siviglia, Mozarts De Toverfluit, Verdi's Rigoletto en Puccini's La Bohème tot de grote gewijde werken van Bach, Beethoven en Schubert.

Hij werkte samen met talrijke ensembles gespecialiseerd in oude muziek, waaronder Ensemble Pygmalion, La Grande Chapelle, Resonet, graindelavoix, Capriccio Stravagante en B'Rock, en hij stond op het programma van de belangrijkste Europese festivals: Musikfest (Berlijn), Festival de Saint-Denis (Paris), Laus Polyphoniae (Antwerpen), Europa Festival (Rome), Early Music Festival (Utrecht), Peralada Festival (Spanje) en de festivals van Noirlac en Ambronay (Frankrijk).

Als solist zong hij in Palau de la Música Catalana, Gran Teatre del Liceu, BOZART in Brussel, het Concertgebouw in Amsterdam en nog vele andere theaters, onder leiding van dirigenten zoals F. Bruggen, M. Minkowski, B. Schmelzer en S. Sempé.

Hij nam een groot aantal cd's op, waaronder La MagdaleneCecus en Cesena voor Glossa Music en La Pellegrina met het Collegium Vocale Gent voor Paradizo.

Producties met Antonio Fajardo

Productie Functie
Madrigals - (Huidig seizoen)Performer
Madrigals - (Seizoen 2021-2022)Performer