Bertrand Belin is als artiest en schrijver van vele markten thuis: hij is gitarist, arrangeur, auteur, componist en zanger. Zijn muzikale expressie ontleent hij zowel aan de rock- als aan de countrymuziek, en doet denken aan zowel Debussy als Dylan als aan Bill Callahan en Elvis Costello.

Belin was tussen 1989 en 2005 gitarist bij "Stompin' Crawfish", "Sons of the Desert" en "Les Enfants des Autres", met wie hij verschillende albums opnam en vele malen op tournee ging.

Tijdens het werken als een singer-songwriter componeerde hij ook muziek voor theaterproducties en films, met inbegrip van de korte film Avec Marinette van Blandine Lenoir, waarvoor hij de award voor beste muziek won op het festival van Clermont-Ferrand. Hij componeerde ook de muziek voor Zouzou, Lenoir’s avondvullende film.

Hij bracht zijn eerste album Bertrand Belin uit in 2005 en zijn tweede La Perdue in 2007. Hij is ook betrokken bij Philippe Decouflé’s Sombreros sinds 2007. In 2010 bracht hij zijn derde album Hypernuit uit dat unaniem geprezen werd door de critici en waarmee hij de Grand prix du Disque van de Académie Charles-Cros won. Zijn vierde album Parcs werd uitgebracht in mei 2013. In maart 2015 publiceerde Belin zijn eerste roman Requin (éditions P.O.L.).

Belin maakte zijn theaterdebuut in 2015 in Spleenorama (geschreven en geregisseerd door Marc Lainé), en verscheen in Low / Heroes, een show op basis van David Bowie's Berlin, in een regie van Renaud Cojo bij de Philharmonie van Parijs. In oktober 2015 bracht hij zijn nieuwste album uit Cap Waller, gevolgd door een 6 maanden durende tour (November 2015-mei 2016).

In 2016 zal Belin de steracteur spelen in een nieuwe film van Dominique Choisy.

www.bertrandbelin.com

 

Productie

Functie