Jan Sobrie (°1979) is een Belgisch acteur, regisseur en theaterauteur. In 2002 studeerde hij af aan het RITCS in Brussel, in de afdeling DRAMA.

Jan Sobrie was al actief bij onder meer BRONKS, KVS, Hetpaleis, VictoriaDeluxe, ARSENAAL/LAZARUS, Theater ARTEMIS, Nationaal Toneel, KOPERGIETERY, Laika, MartHatentatief, Theater Antigone, Compagnie Cecilia, Theater Der Junge Welt, Schauspielhaus Zürich en Grand Théâtre de Genève.

Voor televisie gaf hij onder meer gestalte aan gastpersonages in Aspe, Vermist, Flikken en Witse en speelde hij een hoofdrol in de dramaserie Zuidflank (VTM).

Hij won verschillende prijzen in binnen- en buitenland. Zijn theaterstukken Zolderling (2003), Titus (2006) en Fimosis (2006) werden geselecteerd voor het Theaterfestival. In 2009 werd hij genomineerd voor de Vlaamse Cultuurprijs voor zijn werk als jeugdtheatermaker. In 2010 won hij de Gouden Klaproos van SABAM voor zijn werk als theaterauteur.  Bekdichtzitstil werd in 2014 genomineerd voor het Nederlands Theater Festival en won de Zilveren Krekel. De voorstelling Woestzoeker die hij schreef en maakte Samen met Raven Ruëll werd genomineerd voor de Jugendtheaterpreis Baden-Württemberg 2020 en de Duitse Kindertheaterpreis 2020.

Productie

Functie

Concept | Tekst | Regie