Jorrit Tamminga (1973) componeert muziek voor diverse instrumenten en ensembles, in combinatie met elektronica. Ook maakt hij muziektheatervoorstellingen, vaak in combinatie met film en live electronics.  Als improviserend musicus treedt hij regelmatig op met diverse musici waarbij hij de live electronics bespeelt. Jorrit programmeert live electronics voor componisten, voor muziektheatervoorstellingen, orkesten en ensembles.

Hij werkt samen met musici zoals Erik Bosgraaf (blokfluit) en Izhar Elias (gitaar). Samen met Katinka Polderman maakte hij de muziektheatervoorstelling Over de beiaardier die in een klok veranderde. De samenwerking met filmmakers Paul en Menno de Nooijer resulteerde in een aantal theatervoorstellingen en filmprojecten.Tamminga verzorgde de elektronica bij verschillende muziekproducties van Muziektheater Transparant, Orkater en Artery. Hij maakte de elektronische klanken bij een aantal composities van componist Wim Henderickx.

Tamminga is docent klankontwerp aan de opleiding Music & Technology, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en docent compositie aan het Conservatorium van Amsterdam.

www.jorrittamminga.nl

 

Productie

Functie

Soundscape

Elektronica

Elektronica

Elektronica