of Esther Kouwenhoven

of Esther Kouwenhoven

De sopraan Esther Kouwenhoven studeerde in 2018 magna cum laude af bij Lena Lootens aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Ze was een soliste in Bach's Matthäus-Passion, Hohe Messe en Magnificat, Gloria van Vivaldi, Carmina Burana van Orff, Mozart’s Requiem en Krönungsmesse en Mahler’s Vierde Symfonie.  

Als lid van het Bach Ensemble Amsterdam, het Brussels Kamerkoor en het Octopus Kamerkoor, heeft Esther diverse solo’s gezongen. Ze heeft stage gedaan bij het koor van de Muntschouwburg in Brussel, vertolkte de rol van Rachida in De Tempelberg van Nina Fukuoka en zong de liedcyclus Entre deux chemises van Gillis Sacré. Beide stukken werden speciaal voor haar geschreven. Esther heeft gewerkt met dirigenten als Bart van Reyn, Paul Dombrecht, Geert van den Dungen en sir Roger Norrington.

In oktober 2016, won ze de derde prijs in het Bach Vocalistenconcours georganiseerd door het Bachkoor Brabant. In 2018 was ze semi-finaliste in de categorie ‘Mélodie française’ op het ‘Concours International de chant de Marmande’, finaliste in de wedstrijd ‘Les Nouveaux Talents de l’Art lyrique’ en won ze de derde prijs in de internationale ‘Bell’Arte’ zangwedstrijd.

Esther nam deel aan masterclasses bij Valérie Guillorit, Stefano Pattarino and Ubaldo Fabbri en vormt sinds 2015 een duo met pianist Elias Van Dyck  met wie ze participeert aan de Udo Reinemann ‘International Song Masterclass’. Haar liedrepertoire bestaat uit verschillende liedcycli zoals Ariettes Oubliées van Debussy, Winterreise van Schubert en Liederkreis Op. 39 van Schumann. Sinds 2018 wordt Esther gecoacht door Hanneke de Wit.

Producties met of Esther Kouwenhoven

Productie Functie
Così - (Huidig seizoen)Fiordiligi
Le Nozze - (Huidig seizoen)Zang
Così - (TRANSLAB - 2020-2021)Fiordiligi
Le Nozze - (TRANSLAB - 2020-2021)Zang
Le Nozze - (TRANSLAB - 2019-2020)Zang
Così - (TRANSLAB - 2019-2020)Fiordiligi