Lies  Wyers

Lies Wyers

Lies Wyers (°1989) groeide op in een muziekminnende familie en leerde reeds op zeer jonge leeftijd de oude muziek kennen. Na haar cello-opleiding besloot ze zich volledig toe te leggen op de historische uitvoeringspraktijk aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Daar studeerde ze viola da gamba bij Philippe Pierlot en behaalde ze in 2015 haar Masterdiploma met onderscheiding. Ze studeerde ook barokcello bij Alain Gervreau en kamermuziek bij Barthold Kuijken, Herman Stinders, François Fernandez en anderen. Haar opleiding vult ze aan met masterclasses, onder andere bij Vittorio Ghielmi en Paolo Pandolfo. Om de uitvoering van basso continuo verder te ontdekken legt ze zich toe op de lirone.

Lies is actief in verschillende kamermuziek- en consortformaties in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Ze wordt uitgenodigd voor concerten en opnames met gerespecteerde ensembles zoals het Huelgas Ensemble (Paul Van Nevel), Scherzi Musicali (Nicolas Achten), Hathor Consort (Romina Lischka), BachPlus (Bart Naessens) en Per-Sonat (Sabine Lutzenberger). In 2015 richtte ze mee het ensemble Musae Jovis op, waarmee ze nieuw repertoire en verfrissende interpretaties wil doen ontdekken. In 2017 is Lies solo en in kamermuziek-, consort- en orkestverband te vinden op podia doorheen heel Europa en op festivals zoals Festival van Vlaanderen, Mechelen hoort Stemmen, Tage Alter Musik Regensburg, Alba Nova Alden Biesen, ION Musica Sacra, Midis Minimes, MAfestival Brugge, Laus Polyphoniae, Festival Oude Muziek Utrecht en Bach Festival Lausanne.

Naast haar muzikale activiteiten is Lies gepassioneerd bezig met taal. Ze studeerde Engelse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Antwerpen en behaalde in 2015 de grootste onderscheiding voor haar thesis over de ontmoeting tussen haar twee vakgebieden: de uitspraak van zeventiende-eeuwse Engelse vocale muziek. Ze houdt ervan te spelen met woorden en taal door te schrijven, herschrijven en vertalen. 

 

Producties met Lies Wyers

Productie Functie
Earth diver - (Seizoen 2018-2019)Viola da gamba
Earth diver - (Seizoen 2017-2018)Viola da gamba
Earth diver - (Seizoen 2016-2017)Viola da gamba
Solitude - (Seizoen 2009-2010)Cello