Brice Soniano

Brice Soniano

Brice werd geboren in Narbonne in Zuid-Frankrijk. Hij begon de contrabas te spelen met Jean Ané voordat hij vertrok om te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag onder toezicht van de bassisten Knut Guettler, Hein Van de Geyn, Jean-Paul Everts en Frans van der Hoeven en van de componist Cornelis De Bondt. Zijn eindexamen werd gekwalificeerd als ‘historisch’ door de directeur, aangezien Brice de eerste student was die zowel de klassieke als de jazzopleiding parallel volgde.

Na zijn studies ging Brice enige tijd naar het equatoriale regenwoud van Kameroen om bij een bevolking van Baka-pygmeeën te wonen. Wanneer hij terugkeert naar Europa, wijdt hij zich volledig aan creatieve muziek. Hij toerde er met verschillende ensembles van nieuwe muziek in Nederland (MAE, Klang, De Volharding…) en maakte deel uit van het strijkersensemble Jargon van Maurice Horsthuis. Hij  swa solist bij L'Orchestre de Montpellier voor de creatie van de opera Jetzt van de Duitse componist Mathis Nitschke, en reist overal rond om geïmproviseerde muziek en jazz te spelen.

Vandaag heeft B.S. speelt in verschillende ensembles en richt zich voornamelijk op zijn samenwerkingen met Harmen Fraanje, Toma Gouband, Joachim Badenhorst (Rawfishboys, Carate Urio Orchestra), en op het trio 3/4 Peace met Ben Sluijs en Christian Mendoza. Brice heeft ongeveer 25 albums op zijn naam staan ​​en zorgt samen met Toma Gouband en Harmen Fraanje voor het label ASTROPI. Hij heeft gespeeld / opgenomen met muzikanten zoals Nelson Veras, Malik Mezzadri, Fredrik Ljungkvist, Michael Moore, Mark Feldman, Peter Evans, Alexi Tuomarila, Gonzalo Rubalcaba, Philippe Catherine, Lotte Anker ...

Brice is gastdocent in verschillende conservatoria van muziek zoals zoals Kopenhagen, Århus, Antwerpen, Gent, enz ...

Producties met Brice Soniano

Productie Functie
Labyrint - (TRANSLAB - 2022-2023)Muzikale leiding
A.L.I.C.E. - (TRANSLAB - 2021-2022)Muzikale coaching | Arrangementen
A.L.I.C.E. - (TRANSLAB - 2019-2020)Muzikale coaching | Arrangementen