Warre Borgmans studeerde aan het Conservatorium van Antwerpen, waar hij in 1978 een Eerste Prijs Toneelspeelkunst behaalde. In 1980 richtte hij samen met zijn ex medestudenten Sam Bogaerts, Lucas Vandervost, Johan Van Assche en Luc Perceval Het Gezelschap van de Witte Kraai op, dat later versmolt tot 'toneelproducties De Tijd'. Hierbij is hij sinds jaar en dag aan de slag en werkte hij mee aan producties als 'Don Carlos', 'Torquato Tasso', 'De Fantasten', 'Zomergasten', 'Mijn Grafschrift' e.v.a. Daarnaast was hij te gast bij De Blauwe Maandag Cie voor onder andere 'Othello' en 'Wilde Lea' en bij het Nederlands Toneel Gent voor 'Pinokkio'.

Bij het grote publiek is Warre Borgmans vooral bekend door zijn werk voor televisie en film. Zo speelde hij onder andere mee als de 'CEO' in 'Windkracht 10', de 'chef' in 'het Eiland', een 'broeder Grimm' in 'Kulderzipken' en in 'Stille waters'. Op het witte doek was hij o.a. te zien in 'Blinker', 'Team Spirit 2' en 'Buitenspel'. Daarnaast leende hij zijn stem aan Woody uit 'Toy Story' en de pelikaan van 'Finding Nemo'.

Ook op muzikaal vlak is hij niet aan zijn proefstuk toe. Zo verzorgde hij een aantal producties met het ensemble Prima la Musica, 'De kickflip' met het Rubio strijkkwartet en ‘Peter en de wolf’ met het Syrinx-ensemble.

www.warreborgmans.be

 

Productie

Functie

Concept | Acteurs