Tomáš Král

Tomáš Král

De bariton Tomáš Král (1983)studeerde zang aan de Janáček Academy of Performing Arts bij Adriana Hlavsová en in master classes bij o.a. Julie Hasler, Howard Crook, Sara Mingardo en Ivan Kusnjer. Sinds 2005, werkt hij regelmatig samen met ensembles als Collegium 1704, Collegium Marianum, Musica Florea, Capella Regia, Ensemble Inégal en Ensemble Tourbillon. Hij is stichtind lid van het ensemble Collegium Vocale 1704, waarmee hij samenwerkte voor het project  Bach - Prague 2005 en op festivals als o.a. Prague Spring, Dresdner Festspiele, Festival de La Chaise Dieu, Festival de Sablé, Festival d’Ambronay, Tage Alte Musik Regensburg, Oude Muziek Utrecht, MA Brugge en Bozar. Hij werkt ook occassioneel met de ensembles Collegium Vocale Gent, Doulce Mémoire, L’Aura Soave di Cremona, Red Herings en Cinquecento.
Tomáš Král legt zich ook op opera toe en trad op als Uberto in Pergolesi’s La serva padrona met Collegium Marianum, Lisingo in Glucks Le Cinesi met Collegium 1704, Ernesto in Haydns Il mondo della Luna met Ensemble Baroque, en als een gast in het Moravian Theatre in Olomouc in een operaproductie van Boccaccio (titelrol) en als Guglielmo in Mozarts Cosi fan tutte.
Tomáš Král heeft meegewerkt aan veel erkende opnames, in het bijzonder met muziek van Jan Dismas Zelenka, bijvoorbeeld Missa votiva, Requiem & Officium defunctorum en Responsoria pro hebdomada sancta, evenals aan radio-(Radio Klara, France Musique) en TV-opnames (Arte, Mezze).

 

Producties met Tomáš Král

Productie Functie
And you must suffer - (Seizoen 2017-2018)Bas
And you must suffer - (Seizoen 2016-2017)Bas
And you must suffer - (Seizoen 2015-2016)Bas