Sander De Winne (1987) staat al zijn hele leven op een podium. In zijn kinderjaren zong en speelde De Winne mee in diverse projecten van het Gentse jeugdtheater Kopergietery. Hij werkte er samen met onder meer componist/luitist Jan Van Outryve, choreograaf Yves Thuwis en zanger/acteur Roel van Kerckhoven.

In 2007 begon De Winne aan de opleiding jazzzang aan de School of Arts in Gent waar hij les kreeg van Sofie Verbruggen, Kristen Cornwell, Bart Defoort en Bart Van Caenegem. Daarna ruilde hij het Gentse Conservatorium voor het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Daar behoorden onder andere Kristina Fuchs, Tutu Puoane, Kurt Van Herck en Fay Claassen tot zijn docenten.          

Tussen september 2011 en april 2012 studeerde De Winne ook aan het prestigieuze Jazz-Institut Berlin, waar hij onder meer bij John Hollenbeck, Kurt Rosenwinkel en Greg Cohen lessen volgde.

In juli 2013 speelde De Winne mee in Paard: een opera, een voorstelling van het theatercollectief Tibaldus en andere hoeren. Hij treedt ook op met zijn eigen groep, toert met het trio FAVOSAN door Europa en werkt intussen aan een soloproject voor het najaar van 2014.

 

Productie

Functie