Roel  Van Berckelaer

Roel Van Berckelaer

Roel Van Berckelaer (1975) studeerde scenografie aan de Kunstacademie in Maastricht en aan het Institut del Teatre in Barcelona en kostuumontwerp in Antwerpen. Hij verwierf praktische ervaring als stagemanager bij Opera Zuid en later als assistent-scenograaf van Jan Versweyveld bij het Koninklijk Munttheater in Brussel, de Opéra National van Parijs, het Teatro Real in Madrid, Opera Vlaanderen en Toneelgroep Amsterdam.
Hij werkte met regisseurs als Ivo van Hove, Johan Simons, Pierre Audi, Jim Lucassen en Thibaud Delpeut. Met deze laatste werkte hij aan de producties Antigone-Kreon-Oidipous (Sofocles), Blasted, 4.48 Psychosis en, meer recentelijk, Crave (Sarah Kane), Nacht (adaptatie van de film van Bergman Shame), Al Mijn Zonen (Arthur Miller), Freule Julie (Strindberg), Medea (Euripides), Nora (Ibsen) en Ajax (Sofocles), Phaedra (Hugo Claus), Stad der Blinden (adaptatie van de roman van Saramago) en Een soort Hades (Lars Noren) voor Toneelgroep Amsterdam, Schauspielhaus Frankfurt, Theater Utrecht en andere gezelschappen.
Samen met Jim Lucassen werkte hij aan Werther (Massenet) voor de Salzburg Opera (Landestheater) en met Guy Joosten aan Frühlings Erwachen (Benoit Menier) voor de Internationale Opera.

Producties met Roel Van Berckelaer

Productie Functie
And you must suffer - (Seizoen 2017-2018)Scenografie | Kostuums
And you must suffer - (Seizoen 2016-2017)Scenografie | Kostuums
And you must suffer - (Seizoen 2015-2016)Scenografie | Kostuums