Reinoud Van Mechelen (1987) begint op jonge leeftijd te zingen in het kinderkoor Clari Cantuli. Op 18 jarige leeftijd begint hij met zanglessen bij Anne Mertens en Nicolas Achten in het stedelijk conservatorium van zijn thuisstad Leuven. Het jaar nadien begint hij zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Lena Lootens. Na zijn bachelor diploma behaald te hebben studeert hij verder bij Dina Grossberger.

Om zich verder te vervolmaken volgt Reinoud stages en mastercasses bij onder andere Greta De Reyghere, Isabelle Desrochers, Frédérick Haas, Claire Lefilliâtre, Alain Buet, Jean-Paul Fouchécourt, François-Nicolas Geslot en Howard Crook. Hij zingt tevens 'Plutus' in le Carnaval et la Folie van Destouches in het kader van ‘l’Académie Baroque Européenne d’Ambronnay’ onder leiding van Hervé Niquet. Hij is vrij snel actief als solist en ensemble zanger. Hij zingt bij l’Arpeggiata, la Capilla Flamenca, Ludus Modalis, Ex Tempore, Ricercar Consort en het ‘European Union Baroque Orchestra.

Hij werkt regelmatig met het ensemble van Nicolas Achten, Scherzi Musicali. Zo heeft hij reeds meegewerkt aan verschillende opnames die bijzonder warm onthaald werden door de internationale pers (Joker de Crescendo, La Clef de ResMusica, Prelude Classics Award 2009, 4 étoiles du Monde de la Musique, 5 Diapasons, Outstanding in de International Record Review, Muse d'Or, Ring de Classique Info, etc).

In 2011 maakt hij deel uit van de 5de editie van ‘le Jardin des Voix’ onder leiding van William Christie en Paul Agnew. Binnen dat kader vertolkt hij ook de rol van Zéphir in Atys met les Arts Florissants. Verscheidene projecten met les Arts Florissants staan op zijn agenda.

Productie

Functie

Solist

Tenor