Pierre Audi

Pierre Audi

Pierre Audi (1957) groeide op in Beiroet, Libanon, en in Parijs. Na zijn studie geschiedenis aan Oxford richtte hij het Almeida Theatre op in Londen. Sinds 1988 is hij artistiek directeur van de Nationale Opera in Amsterdam. Als directeur, maar ook als regisseur oogsten zijn visie en durf respect in Nederland en ver daarbuiten.
Bij de Nederlandse Nationale Opera programmeerde Audi veel nieuwe producties, die hij meestal bracht met een uitdagende en unieke toets. Hij schonk bijzonder aandacht aan het barokke repertoire en werkte met vele prominente kunstenaars, componisten, dirigenten en regisseurs. Tussen 2005 en 2014 was Pierre Audi ook artistiek directeur van het Holland festival.
Als regisseur bij de Nederlandse Nationale Opera boekte hij grote triomfen met de Monteverdi-cyclus, Der Ring des Nibelungen van Wagner en diverse opera's van Mozart. Hij nam deel aan de wereldpremières van een groot aantal Nederlandse opera's, zoals Rosa – a Horse Drama en Writing to Vermeer door Louis Andriessen. Verder regisseerde hij onder meer Les Troyens van Hector Berlioz en Saint François d'Assise van Olivier Messiaen en Tea van Tan Dun.
Als gastregisseur werkte hij regelmatig bij grote operahuizen en festivals, zoals de Metropolitan Opera, de Bayerische Staatsoper en de Dresdner Musikfestspiele. Audi heeft geregisseerd voor Toneelgroep Amsterdam en Het Zuidelijk Toneel, en is ook bekend als filmregisseur. Hij werd bekroond met diverse prijzen, zoals de Johannes Vermeer Prijs, en werd benoemd tot Chevalier de la Légion d'Honneur.
 

Producties met Pierre Audi

Productie Functie
And you must suffer - (Seizoen 2017-2018)Regie (mise-en-espace)
And you must suffer - (Seizoen 2016-2017)Regie (mise-en-espace)
And you must suffer - (Seizoen 2015-2016)Regie (mise-en-espace)