Paul Koek (1954) volgde de opleiding slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij sloot zich in 1985 aan bij Theatergroep Hollandia van Johan Simons, hetgeen resulteerde in een jarenlange, ook internationaal geroemde, samenwerking. In 2003 richtte Koek de Veenfabriek op, een muziektheaterensemble dat zich in diverse vormen en samenstellingen presenteert. De afgelopen twee jaar tekende Paul Koek als artist in residence bij de Red Sofa serie van De Doelen in Amsterdam voor het muziektheatrale Replica-concert dat hij samen met Ton van der Meer, Johan van Kreij en theatermaker Benjamin Verdonck ten gehore bracht. Koek is ook de initiatiefnemer achter de nieuwe masteropleiding T.I.M.E. - This is Music-theatre Education - die het Koninklijk Conservatorium in Den Haag sinds 2010 aanbiedt.

Belangrijke elementen in de creaties van Paul Koek zijn het werken op locatie en de grote muzikaliteit in de voorstellingen. Zo bracht hij onder meer de musicalproductie Haar leven, haar doden in een warenhuis van Vroom & Dreesman, die in 2008 werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival, Kasimir en Karoline op het Theaterfestival van Avignon en Machine Agricole op een boerderij in Warmond.

Zijn oeuvre werd onderscheiden met de European Prize for New Theatrical Realities, de Noord-Hollandse Theatertrofee en de Prins Bernhard Cultuurfonds Theaterprijs.

Productie

Functie

Regie

Regie