Nemø ensemble is opgericht in september 2017 en brengt hedendaagse, experimentele muziek. Het collectief wil bestaand repertoire verbinden met nieuwe stukken van jonge artiesten die niet bang zijn om grenzen tussen verschillende genres en artistieke disciplines te overschrijden. De groep daagt het conventionele concertformat uit door verschillende presentatievormen te verkennen. Dit geeft aanleiding tot meeslepende voorstellingen die de afstand overbruggen tussen degenen die luisteren en degenen die performen.

Voor Nemø betekent kunst het samenbrengen van mensen in een context buiten de drukte van alledag. Elke show is opgevat als een "geïntensiveerde context" voor het publiek om zich volledig in te zetten voor het materiële moment van het nu. Daarom treedt Nemø ensemble niet alleen op als uitvoerder, maar ook als curator die muziek omkadert. In samenwerking met andere kunstenaars zoeken ze in hun overkoepelende voorstellingen naar een spel met licht, ruimte en beweging.

Vanaf 2023 werkt Nemø naast eigen producties ook nauw samen met HERMESensemble. Met deze samenwerking willen beide ensembles hun artistieke missie versterken en nieuwe producties creëren, ondersteunen en presenteren in binnen- en buitenland.

www.nemo-ensemble.com

 

 

Productie

Functie

Muzikale uitvoering