Michel Vanderhaeghen  (1965) studeerde aan het HRITCS te Brussel. Sinds 1991 werkt hij bij de VRT als videomonteur en sinds kort ook als sonorisator. Als zanger/gitarist vormde hij samen met pianist Guy Van Nueten de spil van de indie-rockgroep The Sands, vooral bekend van de single 'April & june'. De groep bracht twee albums uit via het Gentse Megadisc-label en Universal, en tourde doorheen Scandinavië en Duitsland, ondermeer als voorprogramma van John Cale. In '97 werd de groep ontbonden.
Een beetje moegekeken op het eerder traditionele rock-geluid, begint Michel Vanderhaeghen te experimenteren met andere, meer elektronische muziekvormen. Na een eerste samenwerking met kunstenaar Hans Op de Beeck in 2001, krijgt hij de vraag muziek te schrijven voor een compilatie van zijn video-werken, bestemd voor een tentoonstelling in Londen.  In 2003 volgen nog twee opdrachten van Hans Op de Beeck, om diens video-werken Situation (2) en Blender te voorzien van muziek. 
De samenwerking met Muziektheater Transparant vloeit voort uit een eerste opdracht in 2004.   Toen maakte hij de soundscape voor de voorstelling Sestina rond muziek van Claudio Monteverdi in een regie van Wouter Van Looy, met een decorontwerp van Hans Op de Beeck.

Productie

Functie

Geluidsontwerp

Geluidsontwerp

Geluidsontwerp

Geluidsontwerp