Michael Vergauwen studeerde in 2004 af als master in de Kunstwetenschappen, optie Theaterwetenschappen aan de Universiteit Gent en in 2008 aan de acteursopleiding van het Herman Teirlinck Instituut (Dora van der Groen) in Antwerpen.

Hij stond onder meer op de planken in Achter Glas en De heilige Antonio bij Speelteater/Kopergietery, Ibsen3, Losse draadjes, De Fantasten, nRus en Dracula bij De Tijd, Wolfskers bij Het Toneelhuis, Trinity Trip bij Walpurgis, Schiller/Tasten en Geboeid/Prometheus bij Jan Decorte, Oom Wanya, Timon van Athene en België: een sprookje bij De Roovers, Een kruimeltje hoop bij De Werf, Het Eenzame Westen bij Het Eenzame Westen, Drie zusters bij 't Arsenaal en Laat op de avond na een korte wandeling , Olga (selectie Het Theaterfestival 2014) en HelloGoodbye bij Compagnie De Koe.

Samen met Tanya Zabarylo maakte en speelde hij de voorstelling Aan Chesil Beach onder de noemer Tanya en Vergauwen. Ze speelden deze voorstelling honderd keer: op de Zomer van Antwerpen, op het Oerol Festival en op tournee langs culturele centra in Vlaanderen.

Gastrollen had Vergauwen in de televisiereeksen Rupel, Code 37, De Rodenburgs, De zonen van Van As, Aspe, Zuidflank, Zone Stad, Professor T, Cordon en De Regel van 3s. In De Ridder vertolkte hij vier jaar lang een vaste rol als Manu Coppens, de administratief medewerker van Helena De Ridder. In 2017 stond hij onder meer op de set van De Bende van Jan de Lichte, Unité 42 en Professor T. Hij was ook te zien in het sketchprogramma Kafka op VTM.

Vergauwen maakte zijn debuut op het witte doek als zwemleraar Chris Gommaer in De behandeling van Hans Herbots (2014). In 2015 speelt hij een roddeljournalist in Lee & Cindy C, de eerste langspeelfilm van Stany Crets.

Hij speelde mee in verschillende kortfilms, waaronder het bekroonde Tour de France van Vincent Bal, Rock It van Stephan Duhameau, Prediker van Daan Van Baelen en Dinsdag: une tranche d'immeuble van Niko Himschoot.

Productie

Functie

Concept | Acteurs