Luc Nuyens (°1967) begon na zijn opleiding aan het Antwerpse Conservatorium in 1994 samen met zijn klasgenoten Robby Cleiren, Sara De Bosschere en Sofie Sente de Roovers: een Antwerps theatercollectief van vier toneelspelers/makers. Ze werken nooit met een regisseur: elk maakproces is een gezamenlijk zoeken naar het verhaal dat op dat moment verteld moet worden. De acteurs verdiepen zich in teksttheater, waarbij ze klassiek repertoire van onder andere Shakespeare, Tsjechov en Aischylos naar hun hand zetten of aan de slag gaan met hedendaagse schrijvers als Paul Auster en Judith Herzberg. Maar evengoed maken ze theater voor kinderen of wagen ze zich aan muziektheater. Fotograaf en scenograaf Stef Stessel, die van bij de start deel uitmaakt van het Rooverstraject, bepaalt ontegensprekelijk mee de typische Rooversstijl.

Hij speelde o.a. mee in Maria StuartVan de brug af gezienAll my sonsAlcestisBlue Remembered HillsTwee VriendenOresteiaTimon van Atheneen Alsemkomt.

Verder speelde hij diverse projecten bij onder andere NTG-Het Salon, maatschappij discordia (o.a. Die RaüberFin de SaisonLiebeleiFamilieDe Kersentuin), De Vere, Compagnie De Koe (De slag van Glottis), HETPALEIS (Filoktetes), Het Toneelhuis (Kasimir en Karoline), BRONKS/Walpurgis (De Kleine Zeemeermin) en Theater Stap (De Bank).

Luc is te zien in films als Groenten uit Balen (Frank van Mechelen) en Dirty Minds (Pieter Van Hees) en series als Het Eiland en het met een Emmy bekroonde Wat als?.

Hij gaf/geeft les aan RITS, P.A.R.T.S, het Antwerpse Conservatorium en LUCA.

 

Productie

Functie

Concept | Acteurs