Lada is een Tsjechisch/Britse pianiste en opname-kunstenaar. Ze is professor aan de Guildhall School of Music and Drama en de Royal Academy of Music in Londen.

Haar recente solo-cd’s Intimate Studies en Dumka (Avie) werden door de internationale critici geprezen voor hun intelligente programmering en voor de gevoeligheid en het raffinement van haar spel. Het album Fata Morgana, Song by Pavel Haas (Resonus Classics), werd uitgebracht in maart 2017. Het won de titel CD van het jaar 2017 door Europadisc en werd in 2018 genomineerd voor een BBC Music Magazine award.

Ze studeerde aan de muziekacademie van Praag en aan de Guildhall School of Music and Drama. Prijzen omvatten twee awards van de ‘International Smetana Piano Competition’.

Lada geeft regelmatig recitals en speelt als begeleidster in heel Europa en in Nieuw-Zeeland. Bekend om haar briljant curatorschap en fantasierijke concert programmering, verscheen ze op prestigieuze locaties, met inbegrip van de Wigmore Hall, de Royal Festival Hall, de Dvořák Hall in Praag en het Amsterdamse Muziekgebouw. Ze is ook regelmatig te gast in radio uitzendingen.

Vanaf 2017 houdt de interesse voor het dirigeren haar sterk bezig. Ze begint haar carrière als dirigent deze zomer, wanneer ze Sian Edwards zal assisteren in de nieuwe productie van Opera Holland Park Yolanta van Tsjaikovski.

Foto: Paul Marc Mitchell

Productie

Functie