Konstantin Wolff

Konstantin Wolff

Bas-bariton Konstantin Wolff debuteerde in 2005 aan de Opera van Lyon als Mercurio in Monteverdi’s L'incoronazione di Poppea onder leiding van William Christie.

Sindsdien was hij te zien in Handels Rodelinda in het Theater an der Wien (Nikolaus Harnoncourt) en in Bilbao (Alan Curtis), Handels Orlando in de Opera van Zürich (W.Christie) en in de Munt in Brussel (René Jacobs). Daarnaast hoorden we hem aan het werk tijdens het Handel festival Göttingen onder leiding van Nicholas McGegan.
Na zijn rol in Mozarts Toverfluit (Sprecher) met R.Jacobs in Aix-en-Provence in 2009, zong hij Cosi fan tutte (Don Alfonso) met Teodor Currentzis en Don Giovanni (Masetto) in Baden-Baden. Hij nam eveneens de titelrol voor zijn rekening in Le nozze di Figaro in Montpellier en Conte Almaviva aan de Volksoper in Wenen.

De voorbije jaren was hij te horen in Keisers Nebucadnezar, Telemanns Damon, Cavalli’s La Calisto en Rossini’s Tancredi en was hij ook betrokken in moderne en hedendaagse muziekprojecten zoals Gesualdo van Marc-André Dalbavie in Zürich, Frühlings Erwachen van Benoit Mernier in Brussel, A midsummer night’s dream (Snug) van Britten en Curlew river (The Abbot) in Lyon en Athene.

Zijn concertrepertoire omvat de grote oratoria van Handel en Bach, Haydn Die Schöpfung, de 9e symfonie van Beethoven, Mendelssohns Paulus en Elias en de requiems van Mozart, Brahms, Dvorak, Fauré en Hindemith, Mahlers Wunderhornlieder en Golgotha van Frank Martin.
Konstantin Wolff had de eer te werken met dirigenten als Nikolaus Harnoncourt, René Jacobs, Jérémie Rohrer, Alan Curtis, Claudio Abbado, Sir Simon Rattle, Yannick Nézet-Séguin, Marc Minkowsi, Teodor Currentzis, Nicolas McGegan, Riccardo Chailly, Manfred Honeck, Helmuth Rilling en Ton Koopman. Hij werkte onder regie van ondermeer Pierre Audi, Jens Daniel Herzog, Philipp Himmelmann, Philipp Harnoncourt, Stephen Lawless, Jean-Paul Scarpitta en Moshe Leiser & Patrice Caurier.
Zijn recitals waren te horen op vele podia in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Daarnaast verving hij Juliane Banse in de Schubertiade Schwarzenberg in 2010. Zijn eerste recitalopname Victor Hugo en musique met pianist Trung Sam verscheen in 2008 bij Harmonia Mundi France.
Konstantin Wolffs artistieke werk en ontwikkeling worden weerspiegeld in een lijst met cd- en dvd-opnamen waaronder Mozarts Toverfluit met René Jacobs, Bachs Weihnachtsoratorium met dirigent Riccardo Chailly (Decca) en Don Giovanni (Masetto) onder leiding van Yannick Nézet-Séguin voor Deutsche Grammophon.

Toekomstige projecten omvatten Don Alfonso in een opname van Cosi fan Tutte met Teodor Currentzis, Haydns Die Schöpfung in Moskou, Beethovens Christus am Ölberg in Parijs en de titelrol Le nozze di Figaro met René Jacobs en het Freiburger Barockorchester.
Konstantin Wolff studeerde bij Prof. D. Litaker aan de Universiteit voor Musicek in Karlsruhe, Duitsland, en ontving de Eerste Prijs in het Mendelssohn Concours van Berlijn in 2004.

©Marco Borgreve

Producties met Konstantin Wolff

Productie Functie
Arthur - (Seizoen 2014-2015)Solist
Arthur - (Seizoen 2013-2014)Solist