Jakob Pilgram

Jakob Pilgram

Jakob Pilgram (1981) studeerde cum laude af in Muziekopvoeding en Koorleiding aan de Muziekacademie van Basel, en aan de Universiteit voor Schone Kunsten van Zürich. Hij zette zijn studie verder bij onder andere Gérard Wyss, Markus Weiss en Margreet Honig.
Hij was solist in drie cantates van Bach en in Ode for St. Cecilia's Day van Händel tijdens concerten onder leiding van Ton Koopman. Volgens Pilgram behoren ze tot zijn meest leerrijke muzikale ervaringen. Hij zong de rol van Damon in Acis en Galatea van Händel, de rol van Flaminio in Il Trionfo dell'onore van Scarlatti en toerde met Freitags-Akademie Bern met Dido en Aeneas van Purcell. Sinds 2005 is hij lid van het ensemble van het Origen Cultureel Festival, waar hij onder meer zong in Benjamin van Derung, in Messias van Weber en in The Burning Fiery Furnace van Britten. Pilgram treedt zowel in Zwitserland als in het buitenland op als solist op concerten en oratoria en als specialist voor Lieder. Hij werd beïnvloed door dirigenten als Thomas Hengelbrock en Clau Scherrer. Zijn repertoire omvat werken die gaan van Claudio Monteverdi tot Hans Werner Henze.
In 2005 stichtte hij Larynx, een ensemble waarvan hij zowel artistiek leider als dirigent is. Larynx werd in 2012 bekroond met de cultuurprijs van de regio Basel. Hij is lid van verschillende vocale ensembles, zoals het Barokkoor van Amsterdam, het koor Balthasar Neumann en het vocale ensemble Origen. Sinds 2004 zingt hij Lieder in samenwerking met pianist Mischa Sutter.
 

Producties met Jakob Pilgram

Productie Functie
And you must suffer - (Seizoen 2017-2018)Evangelist
And you must suffer - (Seizoen 2016-2017)Evangelist
And you must suffer - (Seizoen 2015-2016)Evangelist