Grace Davidson

Grace Davidson

Grace Davidson is een Britse sopraan, gespecialiseerd in barokmuziek. Tijdens haar studie aan de Royal Academy of Music in Londen ontving ze de prestigieuze Early Music Prize. Het was het startschot van een succesvolle internationale carrière, met samenwerkingen met de meest gerenommeerde barokensembles onder leiding van dirigenten als Sir John Eliot Gardiner, Paul McCreesh, Trevor Pinnock, Harry Christophers, en met Philippe Herreweghe in de Mattheüs- en Johannespassie van Bach.
Als barokke soliste trad Grace op in veel van 's werelds beroemdste zalen, van Come Ye Sons of Art van Purcell in de Londense Barbican tot zijn Ode to St Cecilia en van Magnificat van Bach in het Amsterdamse Concertgebouw tot zijn Mattheüspassie in het Lincoln Centre, New York. Haar discografie omvat een tiental cd's met The Sixteen. In vele ervan is ze soliste, ze zong onder andere in Jephtha van Händel als Engel, en in Dixit Dominus, in 1610 Vespers van Monteverdi en Pianto Della Madonna en in de Lutherse Missen van Bach. Ze is ook de soliste voor een opname van Requiem van Fauré door Tenebrae en het LSO.
In de toekomst treedt ze als soliste op in een Britse tournee van Vespers van Monteverdi en Dixit Dominus van Händel met Harry Christophers, de Matteüspassie van Bach voor Philippe Herreweghe en opvoeringen van King Arthur van Purcell in Frankrijk en Duitsland voor Paul McCreesh. Er zijn opnames gepland van Silete Venti und Gloria van Händel voor Signum Records en een opname van John Dowlands liederen voor luit.

Producties met Grace Davidson

Productie Functie
And you must suffer - (Seizoen 2017-2018)Sopraan
And you must suffer - (Seizoen 2016-2017)Sopraan
And you must suffer - (Seizoen 2015-2016)Sopraan