Elias Bartholomeus begon reeds op 5-jarige leeftijd zijn muzikale studies op viool. Eén jaar later ruilde hij de viool voor de cello. Na enkele jaren ging zijn voorkeur uit naar slagwerk. Hij volgde lessen aan de academies van Zaventem en Anderlecht bij Luc Artois en Erik Taelemans. Naast slagwerk begon hij met contrabas bij Gaby Fragner en Joost Maegerman te Zaventem en in 2006 bij Pascal Smet en Miguel Meulders in Anderlecht.

In 2007 ging Elias lessen volgen aan de Kunsthumaniora van Brussel voor slagwerk en koos drie jaar later voor contrabas als hoofdinstrument bij Ruben Appermont. In 2009 werd hij aangenomen als ‘Jeune Talent’ aan het Conservatoire Royal de Bruxelles in de klas van Christian Vander Borght. Sinds 2014 studeert Elias in de klas van Jan Buysschaert aan de Luca School of Arts te Leuven.

Reeds op jonge leeftijd was Elias actief in diverse ensembles, bezettingen en genres. Hij werd laureaat van de Rotary-Breughel wedstrijd (2010) en voerde het concerto voor contrabas van F.A. Hoffmeister (2011) en het Passione Amorosa-duo voor twee contrabassen van G.Bottesini (2017) uit als solist met orkest.

Hij deed orkestervaring op in de Orkestacademie van deFilharmonie (2012), de EUYO spring tour (2015), de NJO summer tour als aanvoerder (2013 en 2016) en het Animato Foundation Orchestra (2016). Hij is tevens vast lid van het ‘YES-Camerata’ ensemble waarmee hij reeds een CD-opname heeft gemaakt. Verder speelde hij bij Prima la Musica, Piacevole, het Hermes-ensemble, het NOB en Brussels Philharmonic, en verleende hij zijn medewerking aan specifieke projecten met Hooverphonic, Intergalactic Lovers, Ozark Henry, in Filmmuziek (Live en studio-werk), in barok-ensembles, musicals en wereldmuziek.

Productie

Functie