Dominik Köninger

Dominik Köninger

De Duitse bariton Dominik Köninger (1981) studeerde aan de Hochschule für Musik in Karlsruhe bij Prof. Roland Hermann. Hij is lid van het ensemble van de Komische Oper Berlin, waar zijn recente optredens de rol van Papageno in Die Zauberflöte, Guglielmo in Cosi fan tutte, Graaf Almaviva in Le nozze di figaro, en de titelrol in Monteverdis L’Orfeo en in Giulo Cesare in Egitto omvatten.
Recent trad hij op in Carmina Burana met het Orchestre Philharmonique de Monte Carlo, en in Bachs Weihnachts-Oratorium met het Belgische B’Rock Orchestra in het Concertgebouw in Amsterdam, de Basilica di san Marco in Milaan, Bozar in Brussel en deSingel in Antwerpen. Als gast trad hij op bij de Ludwigsburger Schloβfestspielen, Staatsoper Hamburg, Staatstheater Stuttgart, Volksoper Wien, Schwetzinger Festspiele, Badisches Staatstheater Karlsruhe, Tiroler Landestheater Innsbruck en Theater an der Wien.
Zijn brede opera- en concertrepertoire, dat varieert  van barok tot hedendaagse composities, gaf hem de kans om te werken met grote dirigenten als Kent Nagano, Robert Carsen, Bertrand de Billy, Herbert Blomstedt, en artiesten als Brigitte Fassbaender. Hij gaf concerten op verschillende prestigieuze podia zoals Festspielhaus Baden-Baden, Stuttgarter Liederhalle, Philharmonie Berlin, Orchestre Philharmonique de Monte Carlo, Laeishalle Hamburg, Rudolfinum Prag en Schlewig-Holstein Musik Festival. Samen met de pianist Volker Krafft won hij de 2011 Wigmore Hall International Song Competition.

Producties met Dominik Köninger

Productie Functie
And you must suffer - (Seizoen 2016-2017)Christus
And you must suffer - (Seizoen 2015-2016)Christus