Cristina Zavalloni

Mezzosopraan Cristina Zavalloni werd geboren in Bologna, Italië. Ze bezat reeds een stevige jazzachtergrond voordat ze bel canto en compositie aan het Conservatorium in Bologna ging studeren. Door haar veelzijdigheid zingt ze zowel jazz als klassieke muziek. Haar repertoire strekt zich uit van Monteverdi tot Mozart.

Zavalloni werkt sinds 1993 samen met Louis Andriessen die voor haar onder andere Racconto dall’Inferno (DG Recording Diapason d’or in 2008) schreef. Ze componeert ook zelf. Haar meest recente werken IDEA (2006) en Solidago (2009) werden uitgebracht bij het Italiaanse label EGEA.

In 2011 maakte ze haar debuut bij het San Francisco’s Other Minds Festival met Louis Andriessen en Monica Germino en in de Queen Elisabeth Hall London tijdens de Britse première van Louis Andriessen’s Anais Nin.

Datzelfde jaar zong ze ook voor het eerst in een productie van Muziektheater Transparant & BL!NDMAN. Utopia :: 47 - a very last passion was een tweedelige passie die vele eeuwen omspant, van 1647, het laatste jaar van de Dertigjarige Oorlog die grote delen van Europa meesleepte in een bloedig religieus conflict, tot 2047, het laatste jaar van een toekomstig Dertigjarig Wereldconflict dat de menselijke beschaving aan de rand van de afgrond brengt.

In 2012-2013 trad ze op in Beatles! samen met het Virtuosi Italiani orkest, tourde ze met  Brass Gang! en trad ze op in Britten’s Rape of Lucretia en Turn of the Screw, naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de componist. 

In 2014 staat ze opnieuw op de planken in een productie van Muziektheater Transparant en Teatro Comunale di Bologna.

 

Producties met Cristina Zavalloni

Productie Functie
Utopia::47 - a very last passion - (Seizoen 2011-2012)Zang