Percussions Claviers de Lyon

Percussions Claviers de Lyon

1983 is het begin van het buitengewone muzikale avontuur van vijf getalenteerde en creatieve keyboard percussionisten - de Percussions Claviers de Lyon. Een uniek kwintet dat nu al meer dan 25 jaar een innovatief nieuw repertoire produceert voor hun instrumenten. Marimbas, vibrafoons, xylofoons en vijf briljante muzikanten, voortdurend strevend naar muzikale excellentie, reiken hun publiek originele performances aan van werken uit ons muzikale erfgoed, multidisciplinaire shows, alsook werken van hedendaagse componisten.

Het resultaat is een eclectisch repertoire van transcripties en nieuwe werk speciaal gecomponeerd voor de groep. Van Lyon (Frankrijk) tot Shanghai, van continent tot continent, verrassen de Percussions Claviers de Lyon het publiek met hun spirituele ritmes en subtiele melodieën, met hun interpretaties van Debussy, Ravel, en Bernstein evenals met hun spannende nieuwe werken  voor percussie. Een muzikale voorstelling die zich voortdurend ontvouwt voor het plezier van iedereen.

De Percussions Claviers de Lyon worden gesubsidieerd door het Ministerie van cultuur door middel van de DRAC Rhône-Alpes, regio Rhône-Alpes Auvergne en de stad van Lyon. Het ensemble wordt ondersteund door SPEDIDAM, SACEM en door zijn Club van sponsors.

www.lespcl.com

 

 

Producties met Percussions Claviers de Lyon

Productie Functie
Calamity / Billy - (Seizoen 2018-2019)Muzikale uitvoering
Calamity / Billy - (Seizoen 2017-2018)Muzikale uitvoering