Clara  Cleymans

Clara Cleymans

Clara Cleymans (Wilrijk, 1989) is een Belgische actrice en zangeres, voornamelijk actief op televisie. Bij het grote publiek is ze bekend van de series Quiz me Quick, Thuis, de satirereeks Tegen de Sterren op en de zondagavondreeks De Ridder, waarin ze vier jaar lang in de huid kroop van procureur Helena De Ridder. Ook heeft ze in enkele films gespeeld zoals in Groenten uit Balen, Happy Together en de arthouse film Kill me please. Naast acteren voltooide ze haar studies filosofie aan de Universiteit Antwerpen en de studies piano op de muziekacademie.

Sinds een paar jaar is ze ook actief in het theater. Voornamelijk onder de vleugels van Comp Marius, waar ze tourt in de producties Figaro en Onze Wederzijdse Vriend van Charles Dickens, en dit zowel in België als in Frankrijk. Haar podiumervaring reikt verder dan haar professionele loopbaan. Op haar 8 jaar zette ze haar eerste passen op het podium als kleine Cosette in de musical Les Misérables. daarna volgden nog andere musicals, zoals Assepoester en Kuifje, de zonnetempel. In  2011 keerde ze voor de eerste maal terug naar de musicalwereld met Fiddler on the Roof in een regie van Frank Van Laecke.

De laatste jaren komt ze ook als zangeres en muzikante naar buiten. Ze stond in zowat alle culturele centra met onder andere de muziekproducties Diep in mij, een hommage aan Yasmine, Kleinkunsteiland en Club 27, een voorstelling die ze samen met haar man creëerde, waar ze zich van haar beste kant laat zien als zangeres, pianiste en violiste.

 

Producties met Clara Cleymans

Productie Functie
Così - (Huidig seizoen)Despina
DEDAPONTETRILOGIE - (Huidig seizoen)Spel
Così - (TRANSLAB - 2020-2021)Despina
DEDAPONTETRILOGIE - (TRANSLAB - 2020-2021)Spel
Così - (TRANSLAB - 2019-2020)Despina
Così - (TRANSLAB - 2018-2019)Despina
Così - (TRANSLAB - 2017-2018)Despina