Cappella Amsterdam

Cappella Amsterdam

Cappella Amsterdam staat als kamerkoor met een rijkdom aan stemkleuren voor een specifieke homogene klank. Het koor legde zich zowel toe op oude meesters als op moderne muziek, met speciale aandacht voor Nederlandse componisten.

Naast optredens met Nederlandse topensembles en -orkesten, zoals het Orkest van de Achttiende Eeuw en het Koninklijk Concertgebouworkest, deelde Cappella Amsterdam ook al het podium met internationale topgezelschappen, zoals de Akademie für Alte Musik Berlin, het RIAS Kammerchor, Il Gardellino en het Ests Philharmonisch Kamerkoor. Om kennis, repertoire en ervaring te delen, is Capella Amsterdam mede-initiatiefnemer van Tenso, het Europees netwerk van professionele kamerkoren.

Capella Amsterdam werkt geregeld samen met uiteenlopende gezelschappen, ook uit andere disciplines. Zo leverde het koor al bijdragen aan operaproducties als Sonntag aus Licht van Karlheinz Stockhausen door de Opera van Keulen en Dionysos van Wolfgang Rihm tijdens het Holland Festival.

Capella Amsterdam kreeg in 2009 de VSCD Klassieke Muziekprijs voor meest indrukwekkende prestatie van een klein (kamermuziek)ensemble. In 2010 werd het koor genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst en voor de Edison Klassiek Luister Publieksprijs.

Producties met Cappella Amsterdam

Productie Functie
Revelations - (Seizoen 2017-2018)Koor
And you must suffer - (Seizoen 2017-2018)Koor
And you must suffer - (Seizoen 2016-2017)Koor
Revelations - (Seizoen 2016-2017)Koor
And you must suffer - (Seizoen 2015-2016)Koor
Arthur - (Seizoen 2014-2015)Koor
Arthur - (Seizoen 2013-2014)Koor